Eryaman Savunma Sanatları

Eryaman Kickboks Kursu

Eryaman Kickboks Kursu kapsamında verilen eğitimler arasında yer alan Kickboks Kursu, Kickboks alanında profesyonel çalışmalarda bulunmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Tekniğe dayalı bir dövüş sporu olan Kickboks, Tayland kökenlidir. Tayland'da ortaya çıkmasına rağmen zaman içerisinde farklı bölgelere de yayılan bu dövüş sporunda çeşitli teknikler kullanılır. Yumruk, tekme, diz; Kickboks'ta sıklıkla kullanılmaktadır.

Yakın temaslı bir dövüş sporu olan Kickboks, temel olarak 7 kuşağa sahiptir. Bu kuşaklar, kişinin Kickboks'ta ne kadar ustalaştığını gösterir. Bu nedenle kazanılan kuşakların çok önemli olduğunu söylemek mümkündür. Kickboks kuşakları genel olarak şu başlıklar altında değerlendirilebilir:

  • Koyu Kahverengi Kuşak: Seviye 1
  • Açık Kahverengi Kuşak: Seviye 2
  • Turuncu Kuşak: Seviye 3
  • Mavi Kuşak: Seviye 4
  • Yeşil Kuşak: Seviye 5
  • Sarı Kuşak: Seviye 6
  • Beyaz Kuşak: Seviye 7
Sporcular, Kickboks'ta bilgi birikimlerini arttırıp deneyim elde ettiklerinde kuşak rengi de değişiklik gösterir.

Çeşitli eğitimler dahilinde Eryaman Kickboks Kursu kapsamında gerçekleştirilen Kickboks, şu şekilde sıralanabilen çeşitli avantajları bünyesinde barındırır:

  • El, göz ve ayaklarda koordinasyon kazanılmasını sağlar.
  • Kişi, düzenli bir şekilde Kicknoks yaptığında stres yönetimini de gerçekleştirmeye başlar.
  • Savunma sporunda kendisini geliştiren bir kişi, çok daha hızlı bir şekilde düşünme yetisi kazanır.
  • Kişilerin özgüven elde etmelerine ve kendilerini bu konuda geliştirmelerine destek olur.
  • Vücutta biriken toksinlerin vücuttan atılmasına katkıda bulunur.
Kickboks'ta özellikle bazı kas gruplarının çalıştığını gözlemlemek mümkündür. Karın bölgesinde yer alan karın kasları, Eryaman Kickboks Kursu kapsamında yapılan eğitimlerle çalışan kas grupları arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra sırt bölgesinde bulunan kas grupları, bacak bölgesindeki kas grupları, kol bölgesindeki kas grupları; Kickboks ile çalışan kas grupları içerisinde bulunmaktadır. Düzenli olarak Kickboks yaparak vücudunuzun çok daha sıkı ve sağlıklı bir form elde etmesini sağlayabilirsiniz.

Eryaman Boks Kursu

Eryaman Boks Kursu, boks gibi etkili bir spor dalında verilen eğitimleri kapsamaktadır. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, kişinin kendisini boks sporunda geliştirerek bu alanda profesyonel çalışmalarda bulunabilmesine katkıda bulunmaktadır. Boks, iki kişinin karşılıklı olarak bir hakem gözetiminde, çeşitli kurallara uygun olacak şekilde karşılıklı yumruklaşmaları ve farklı teknikleri kullanmalarıyla birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştıkları bir dövüş sporudur.

Boks sporunun tarihi oldukça eskidir. Yapılan çalışmalar, boksun Eski Yunan ve Roma Dönemi'nde de farklı şekillerde var olduğunu göstermektedir. Günümüzde de birçok kişi tarafından yapılan boks, kişinin hem ruhsal hem de fiziksel anlamda kendisini geliştirmesine katkıda bulunur. Boks sporunun faydaları oldukça fazladır.

Bunlardan ilki, kişinin savunma konusunda kendisini yetiştirmesini sağlamasıdır. Öte yandan düzenli olarak boks yapan kişiler, disiplin kazanır ve hayatın her alanında sistemli bir şekilde çalışmalarda bulunma şansı elde eder. Eryaman Boks Kursu kapsamında verilen eğitimlerde kişiler, sıkı bir vücut yapısına da ulaşmaktadır.

Boksun faydalarından bir diğeri de uyku kalitesinin artmasına katkıda bulunmasıdır. Bunun yanı sıra el ve göz koordinasyonu da sağlanabilmektedir. Düzenli olarak boks yapan kişilerin metabolizmalarında da artış meydana gelir. Ayrıca çok daha güçlü bir kas sistemine ulaşan kişiler, çok daha sağlıklı bir vücut yapısına da ulaşacaktır.

Eryaman Boks Salonu kapsamında sunulan boks eğitimleri ile kişi, düzenli olarak vücudunu çalıştırmaktadır. Bokstan maksimum verim alınabilmesi için kişilerin düzenli olarak antrenmanlara katılım göstermesi önemlidir. Aksi takdirde beklenilen olumlu etkilere ulaşmanın bir hayli zor olduğu görülecektir.

Boksa başlamak ve bu spor dalında kendisini geliştirmek isteyen kişiler, genel olarak şu nedenlerden ötürü boks eğitimlerine katılır:

  • Bedensel zekanın arttırılması
  • Fazla yağlardan kurtulmak ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak
  • Kendini efektif şekilde savunmak
  • Stres seviyesini azaltmak

Eryaman Taekwondo Kursu

Eryaman Taekwondo Kursu, savunma sanatı olarak da tanımlanabilen Taekwondo konusunda verilen eğitimleri kapsar. Çıplak el ve ayak kullanılarak yapılan Taekwondo, vücudun farklı bölgelerini efektif bir şekilde çalıştırdığından birçok kişi tarafından ilgi gören bir spor dalıdır. Tarihsel açıdan oldukça eski bir savunma sanatı olan Taekwondo'nun yaklaşık olarak MS 600'lü yıllarda ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Taekwondo'da amaç, aslında hem savunma hem de atak yapmak olarak özetlenebilir. Sporcu ne sadece atak yapar ne de savunma gerçekleştirir. Her ikisinin uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. İlk başlarda ayrı sistem üzerinden gerçekleştirilen Taekwondo, "Ayak Sistemi" ve "Yumruk Metodu"nun bir araya getirilmesiyle tek bir sistem üzerinden uygulanmaya başlanmıştır.

Eryaman Spor Salonu kapsamında sunulan eğitimlerden bir tanesi olan Eryaman Taekwondo Kursu, kişiye hem ruhsal hem de fiziksel açıdan katkıda bulunur. Bu bağlamda, Taekwondo'nun vücuda sağladığı avantajları genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Hem bedensel hem de zihinsel yorgunluklara karşı direnç elde edilmesini sağlar.
  • Bedensel işlerde yorgunluğun önüne geçilmesine katkıda bulunur.
  • Kalp üzerinde olumlu etkilerde bulunur.
  • İç salgı bezlerinin düzenli bir şekilde çalışmasına katkı sağlar.
Bunun gibi pek çok avantaja sahip olan Taekwondo, 6 yaştan itibaren yapılabilen bir spor dalıdır. Uzun süre düzenli olarak Taekwondo yapan kişi, kendisini her anlamda çok daha iyi hisseder. Bu nedenle günümüzde genellikle çocuk yaşlardan itibaren Taekwondo'ya başlandığını belirtmek mümkündür.

Taekwondo yaparken sporcunun çeşitli ekipmanlar kullanması gereklidir. Bu ekipmanlar, alınacak darbelere karşı vücudun direnç elde etmesini sağlar. Müsabaka üniforması, kafa koruyucu, vücut koruyucu, kol ve bacak koruyucuları, kasık koruyucu; sporcuların müsabakalarda kullanması gereken ekipmanlar olarak sıralanabilir.

Eryaman Taekwondo Salonu kapsamında verilen eğitimler ile birlikte kişi, bu alanda deneyim elde eder. Aynı zamanda profesyonel çalışmalarda bulunabilecek bir seviyeye de ulaşabilmektedir.

Eryaman Spor Kursları

Eryaman Okçuluk Kursu

Eryaman Okçuluk Kursu, okçuluk alanında kendisini geliştirmek isteyenlere sunulan bir dizi eğitimdir. Okun bir yay aracılığıyla hedefe gönderilmesini temele alan okçuluk, oldukça eski bir tarihe sahiptir. Yüzyıllar önce de insanoğlu tarafından uygulanan spor dallarından biri olan okçuluk, o dönemlerde daha çok avcılık ve saldırı gibi amaçlarla tercih ediliyordu.

Fakat zamanla farklı amaçlarla da uygulanmaya başlanan okçuluk, artık sık tercih edilen bir spor dalı olmuştur. İlk olarak 1904 Yaz Olimpiyatları'nda olimpik programa dahil edilmiş olup o tarihten itibaren olimpiyatlarda yer verilen spor dallarından bir tanesi olmuştur. Bu nedenle artık okçuluğun olimpiyat programlarının kapsamında bulunduğunu belirtmek mümkündür.

Eryaman Okçuluk Kursu kapsamında öğrenciler, bir dizi eğitim programı dahilinde okçuluk alanında bilgi birikimi ve deneyimlerini arttırma şansı elde eder. Özellikle çocuk yaşlardan itibaren alınan okçuluk eğitimleri, çocuğun sorumluluk bilincinin artmasına katkıda bulunur. Bunun yanı sıra hedef koyma ve hedefe yönelik çalışmalarda bulunma, çocukların elde edeceği kazanımlar arasında yer almaktadır.

Okçuluk, kişiye birçok açıdan olumlu etkilere sahiptir. Eryaman Okçuluk Kursu kapsamında okçuluk eğitimlerine dahil olan öğrenciler, şu bakımlardan kendilerini geliştirmektedir:

  • Kişi, küçük hedefler koymayı ve bu hedefler ışığında çalışmayı öğrenir.
  • Bir işe konsantre olma konusunda kendisini geliştirir.
  • Karşısına çıkan zorlukları yenme cesareti elde eder.
  • Düzenli olarak okçuluk eğitimleri alan bir kişinin vücudu direnç elde eder.
  • Dirençli bir vücut yapısına ulaşan çocuklar zor hastalanmakla birlikte hasta olduklarında çabuk iyileşme gösterir.
  • Sürekli olarak vücudunu çalıştıran kişinin bağışıklık sistemi de olumlu etkilenir.
  • Stres unsurlarından uzaklaşmayı öğrenen kişi, gün içerisinde çok daha az stresli olur.
  • Kişi, kazanmaya konsantre olur.
Düzenli olarak okçuluk yapan ve bu alanda kendisini çok daha fazla geliştiren bir kişi, aynı zamanda kendisini huzurlu ve keyifli hisseder.

Eryaman Yüzme Havuzu ve Yüzme Kursu

Eryaman Yüzme Havuzu ve Yüzme Kursu, yüzme konusunda kendisini eğitmek isteyen çocuk ve yetişkinlere verilen eğitimlerdir. Yüzme, geçmişten günümüze farklı yaşlardan bireylerin tercih ettikleri spor türleri arasında yer alıyor. Özellikle kol ve bacak kasının aynı anda çalışmasını sağlayan yüzme, vücudun fit bir görünüm kazanmasına destek oluyor.

Yüzme, suyun içinde durabilme noktasında kişilerin kendilerini eğitmelerini sağlar. Aynı zamanda kasların rahatlamasını ve kişinin gevşemesini de olanaklı hale getirir. Birçok farklı yüzme tekniği bulunmakta olup bunların her biri, birbirinden farklı özelliklere sahiptir.

En sık tercih edilen yüzme teknikleri şu şekildedir:

  • Serbest Yüzme Tekniği: Bu teknik, genellikle ilk öğrenilen yüzme tekniğidir. Diğerlerine göre çok daha kolaydır. Serbest Yüzme Tekniğinde vücut, suya paralel bir şekilde uzatılır. Bu şekilde su içerisinde hareket edilmektedir.
  • Kurbağalama Yüzme Tekniği: Diğer stillere göre çok daha yavaş ilerleyen bu teknikte kulaçlar yanlara doğru açılır.
  • Sırt Üstü Yüzme Tekniği: Bu teknikte sırt su içerisinde kalır. Kafanın biraz yüksekte kalması gerekmekte olup kulaçlar arkaya doğru atılır.
Eryaman Yüzme Havuzu ve Yüzme Kursu kapsamında verilen eğitimler ile kişi, yüzme konusunda bilgi birikimini arttırır. Bunun yanı sıra farklı teknikleri de öğrenme şansı elde eder.

Bunun yanı sıra yüzmenin pek çok avantajı bulunmaktadır. Yüzmenin vücuda sağladığı katkılar şunlardır:

  • Vücuttaki bütün kaslar efektif bir şekilde çalışır.
  • Kasların güçlenmesine katkıda bulunur.
  • Kilonun kontrol edilmesini mümkün kılar.
  • Kas ve eklem problemlerinin önlenmesine katkıda bulunur.
  • Vücudun esneklik kazanmasına olanak tanır.
  • Kalp sağlığını destekleyici bir yönü bulunur.
  • Sağlıklı bir uykuyu mümkün kılar.
Eryaman Yüzme Kursu dahilinde sunulan eğitimler ile birlikte kişi, istediği vücut yapısına ulaşma ve kilosunu kontrol etme şansı elde etmektedir. Bu nedenle yüzme eğitimine özellikle küçük yaşlardan itibaren başlandığını belirtmek mümkündür.

Eryaman Basketbol Kursu

Eryaman Basketbol Kursu, özellikle çocukların basketbol öğrenmesini ve basketbol ile vücudunu çalıştırmasını mümkün kılar. Bir takım oyunu olan basketbolda top elle idare edilir. Çeşitli kuralları bulunan ve bu kurallar dahilinde oynanan basketbol, alınan eğitimlerle geliştirilen bir spor dalıdır. Beş kişiden oluşan iki takımın karşı karşıya gelmesi ve müsabakayı kazanması temeline dayanan basketbol, topun basketten geçirilmesi mantığına dayanmaktadır.

Basketbol oynamanın çocuğun gelişimine çeşitli açılardan faydaları bulunmaktadır. Bunların her biri, çocukların fiziki ve ruhsal anlamda kendilerini iyi hissetmesini sağlar. Eryaman Basketbol Kursu kapsamında verilen eğitimlerin, çocuğa olumlu etkilerinden bazıları şunlardır:

  • Basketbol oynamak çocuğun stres unsurlarından uzaklaşmasını sağlar. Böylelikle çocuk olaylara çok daha sakin bir şekilde bakma şansı elde eder.
  • Çocuk, sorumluluklarının farkında olduğu için sorumluluk sahibi bireyler yetişir.
  • Çocuklar problem çözme konusunda çok daha başarılı olur.
  • Çocuklar zaman kontrolü becerisi kazanır. Bu sayede zor durumlarla karşı karşıya gelen çocuklar, bu tür durumlara zamanı etkili bir şekilde kullanabilmektedir.
  • Çocuklar konsantrasyon elde etmekte olup bu sayede başladıkları işleri çok daha başarılı bir şekilde tamamlar.
  • Vücudun güç kazanmasını sağlar, bu sayede kişi, özellikle hastalıklara karşı direnç elde eder.
  • Spor yapan çocuklar, sağlıklı beslenme alışkanlığı da elde eder.
Basketbol yapan çocuklar, kendilerini çok daha rahat ve huzurlu hissettiği için özellikle küçük yaşlardan itibaren çocukların basketbol yapması oldukça önemlidir. Eryaman Basketbol Kursu kapsamında verilen basketbol eğitimi, çocukların basketbolda profesyonel çalışmalarda bulunmasına da olanak tanır.

Çocuklara verilen basketbol eğitimi, çocukların basketbolun kurallarını öğrenmesine de katkıda bulunur. Basketbol müsabakalarında başarı elde edebilmek için basketbol kurallarının eksiksiz bir şekilde bilinmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle basketbol eğitimlerinde, alanında uzman eğitmenlerin bulunması ve çocuklara doğru bir şekilde basketbol öğretilmesi gerekmektedir.

Eryaman Voleybol Kursu

Eryaman Voleybol Kursu, voleybol alanında eğitim almak isteyenlere sunulur. File ile ikiye bölünen bir saha üzerinde gerçekleştirilen voleybol takım oyunları arasında yer almaktadır. Voleybolun temel amacı, sporcunun topu filenin üzerinden göndermesi ve rakibinin topu karşılamasını engelleyerek müsabakayı kazanmasıdır.

İlk olarak 1895 yılında oynanan voleybol, 6 kişiden oluşan takımlardan meydana gelir. Genellikle iç mekanda oynanan voleybol, bunun yanı sıra plaj ve çim gibi alanlarda da oynanmaktadır. Voleybolun pek çok kuralı bulunmakta olup bunların her biri, voleybolda başarı elde edilebilmesi için önemlidir. Voleyboldaki önemli kurallardan bir tanesi, topun rakip alana gönderilmesinden önce en az bir kere takımın topa kendi sahasında vurmasıdır.

Bunun yanı sıra takımın kendi sahasında topa en fazla üç kere değebileceği bilinmektedir. Blok teması ile birlikte en fazla dört kere değmek mümkündür. Bundan fazlası kural dışı sayılmaktadır. Eryaman Voleybol Kursu kapsamında verilen voleybol eğitimlerinde kişi, voleybol konusunda çok daha fazla bilgi sahibi olur.

Voleybol oynayan bir kişi kendisini pek çok konuda geliştirme şansı elde eder. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Kişi, sağlıklı bir kas iskelet sistemine sahip olur.
  • Sağlıklı bir şekilde kilo vermek olanaklıdır.
  • Kapsamlı egzersiz programı ile kişi, vücudunu efektif bir şekilde çalıştırır.
  • Kişi, yaptığı işte çok daha fazla odaklanma şansı elde eder.
  • Kendisine özgüveni artan kişi, başladığı işleri bitirme konusunda kendisine çok daha fazla inanır.
  • Kişi, doğru ve etkili bir şekilde nefes almayı öğrenir.
Eryaman Voleybol Kursu kapsamında aldığınız eğitimler, kendinizi pek çok alanda geliştirmenizi sağlar. Daha sağlıklı bir vücut yapısına ulaşmakla birlikte kendinizi çok daha mutlu hissedersiniz. Böylelikle gündelik hayatın stresinden uzaklaşma şansı da elde etmiş olursunuz.

Eryaman Cimnastik Kursu - Çocuklar için

Eryaman Jimnastik Kursu – Çocuklar için özel olarak verilen eğitimler arasında yer alıyor. Jimnastiğe yatkınlığı bulunan çocukların küçük yaşlarda bu konuda eğitim alması, çok daha esnek bir vücut yapısına ulaşmasını sağlar. Bu nedenle çocukların küçük yaşlarda kendilerini jimnastik konusunda eğitmesi oldukça önemlidir.

Çocuklarını jimnastikte geliştirmek isteyen ebeveynlerin ilgisini gören Eryaman Cimnastik Kursu – Çocuklar için de oldukça önemli kurs türleri arasında yer almaktadır. Küçük yaşlarda jimnastik kursuna başlayan çocuklar, sevecekleri bir hobi edinir. Bu sayede boş vakitlerini, sağlıklı bir vücuda ulaşmak için harcama şansı elde ederler.

Jimnastik eğitimleri, çocukların kişisel gelişimlerine de olumlu etkide bulunur. Bunun yanı sıra çocukların hem ruhsal hem de fiziksel anlamda kendilerini çok daha iyi hissetmesi de jimnastik kurslarının avantajları arasında yer almaktadır. Jimnastik eğitimleriyle zamanla esnek bir vücut yapısına ulaşan çocuklar, çok daha dirençli bir vücut formu da elde eder.

Jimnastik kursları, pek çok farklı eğitimden meydana gelir. Kurs kapsamında öğrenciler, şu alanlarda bilgi sahibi olur:

  • Bedeni Esnetme
  • Doğru Duruş
  • Boyun Kaslarını Esnetme
  • Arka Bacak Kaslarını Esnetme
  • Nefesi Dengeleme
  • Doğru Nefes Alma
  • Senkronizasyon
Jimnastik eğitimleri alan çocuklar, bedensel farkındalığa sahip olur. Kendilerini bu alanda eğiten çocuklar, aynı zamanda çok daha sağlıklı düşünme ve olaylara sağduyulu bakma şansı elde eder.

Jimnastik, özellikle çocukların kas kemik yapısının güçlenmesini sağlar. Bu durum, dayanıklı bir vücut formu anlamına da gelmektedir. Bunun yanı sıra sinir-kas koordinasyonu da mükemmel bir seviyeye ulaşır. Belirtilen hususların her biri, çocukların çok daha sağlıklı bireylere olmasını da sağlar. Eryaman Cimnastik Kursu kapsamında verilen jimnastik eğitimi ile çocuklarınızın kişisel gelişimine de katkıda bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra çocuklarınızın esnek ve dirençli bir vücut yapısına ulaşmasını da sağlayabilirsiniz.

Eryaman Spor Salonları

Eryaman Spor Salonu, hayatının merkezine sporu yerleştirmek isteyenlerin kendilerini geliştirmesine olanak tanımaktadır. Spor salonlarında sunulan hizmet oldukça kapsamlıdır. Bireylerin hem ruhsal hem de fiziksel anlamda kendilerini çok daha iyi hissetmelerini sağlayan spor salonları, ilgili spor dallarında eğitim verebilecek yeterliliğe sahip eğitmenleri bünyesinde barındırır. Eryaman Spor Salonu kapsamında öğrenciler;

  • Fitness
  • Pilates
  • Personel Training
  • Boks
  • Kickboks
  • Taekwondo
  • Okçuluk
başta olmak üzere çeşitli alanlarda kendini yetiştirme imkanına sahip olmaktadır. Her sporun kişiye avantajları birbirinden farklı olsa da bütün spor dalları, sağlığa şu açılardan faydalıdır:

  • Kişinin kendisini ruhsal anlamda çok daha iyi hissetmesini sağlar.
  • Kas ve kemikler üzerinde olumlu etkilerde bulunur.
  • Vücutta bulunan ağrıların azalmasına destek olur.
  • Kilo vermeye destek olur.
  • Enerji seviyesinin artmasını sağlar.
  • Gündelik hayatın stresinden uzaklaşılmasını sağlar.
Spor salonlarında verilen eğitimlerde, kişinin haftalık programına ve eğitmenlerin boş vakitlerine uygun olacak şekilde bir planlama yapılır. Egzersizlerin düzenli bir şekilde yapılması önemli olduğundan, çoğunlukla haftanın 2 ila 3 günü egzersizlerin yapılması gerekmektedir. Bu noktada, spor dallarında egzersizlerin yapılma sıklığının birbirinden farklı olduğunu belirtmekte de fayda bulunur.

Eryaman Spor Salonu kapsamında öğrenciler, arzu ettikleri dallarda eğitim görme şansına sahiptir. Öğrencilerin ilgili spor dalında eğitim almaları için gerekli olan ekipmanlar, salon içerisinde bulunur. Birebir ya da grup dersleri üzerinden eğitim verilebilmekte olup düzenli olarak ve programa uygun bir şekilde spor yapan kişi, kendisini çok daha huzurlu ve mutlu hissedecektir.

Spor salonunda verilen eğitimlere katılmadan önce öğrencilerin, hangi sporda ilerlemek istediklerini belirlemesi gerekmektedir. Bu sayede kişi, vücut yapısına uygun spor özelinde çalışmalarını gerçekleştirebilir. Ayrıca profesyonel bir seviyeye ulaştıktan sonra içerisinde bulunduğu spor özelinde yapılan etkinliklere katılabilmekte ve çalışmalarını yenilikçi bir şekilde sürdürebilmektedir.

Eryaman Fitness Salonu

Eryaman Fitness Salonu kapsamında verilen fitness eğitimi, kişinin kendisini fitness sporunda geliştirmesini sağlayan eğitimlere sahiptir. Birçok farklı egzersiz türünün bir arada bulunduğu fitness, vücudun formda kalmasını mümkün kılan spor dallarından bir tanesidir. Fitness'da kas geliştirici antrenmanlar yer alır. Fitness her ne kadar vücut geliştirme antrenmanlarıyla karıştırılıyor olsa da fitness'da temel amaç, kişinin çok daha sağlıklı bir vücut yapısına ulaşmasıdır.

Eryaman Fitness Salonu dahilinde verilen eğitimler, fitness'daki antrenmanları bünyesinde barındırdığı için verilen eğitimlerin kompleks olduğunu söylemek mümkündür. Fitness antrenmanlarında çok çeşitli egzersizler yapılmaktadır. Bunlar arasında; yürüyüş, yüzme, koşma, kardiyo, tırmanma gibi vücudu efektif bir şekilde çalıştıran antrenmanlar yer alır. Pek çok kişinin ilgisini çeken fitness antrenmanları kişiye özel olarak planlanır. Planlama yapılırken kişinin vücut özellikleri ön planda tutulur. Oluşturulan programlar özelinde kişi, alet kullanarak egzersiz yapabilmekte olup bunun yanı sıra aletsiz şekilde antrenman yapılabildiğini de söylemek mümkündür.

Yapılan egzersizler, vücudun çok daha fazla kalori yakmasını sağladığından, fitness'ın kilo vermek isteyenler tarafından da ilgi gördüğü bilinmektedir. Eryaman Fitness Salonu kapsamında sunulan fitness eğitimleri, birçok açıdan vücuda olumlu etkiler sunar. Bu etkilerden bazıları ise şunlardır:

  • Kalori yakımının artmasını sağlar. Bu durum, kilo vermede olumlu bir etkendir.
  • Vücut, yapılan egzersizlerle forma girer ve sıkılaşır.
  • Dinç bir vücut yapısına ulaşılır.
  • Beyne giden oksijen kapasitesinde artış görülmesine katkıda bulunur.
  • Vücuttaki yağ oranının azalmasına katkıda bulunur.
  • Yorgunluğun giderilmesine katkı sağlar.
Fitness faydaları arasında, uyku saatlerinin düzenlenmesi de yer almaktadır. Sağlıklı bir uyku, kişinin gün içerisinde kendisini çok daha zinde hissetmesine katkıda bulunacaktır. Bunun yanı sıra fitness yapan kişiler, olaylar karşısında sakin kalma yetisi de kazanır. Bunların her biri, fitness'in faydaları arasında yer almaktadır.

Eryaman Pilates Salonu (Reformer ve Mat Pilates)

Eryaman Pilates Salonu, kendisini hem reformer hem de mat pilateste geliştirmek isteyen kişilere çeşitli eğitimler vermektedir. Son zamanların dikkat çeken spor türlerinden biri olan pilates, farklı yaş aralıklarındaki bireyler tarafından yapılabilmektedir. Vücudun rahatlaması ve sıkılaşması adına birtakım egzersizleri içeren pilates, genellikle haftanın 2-3 günü yapılır.

Reformer Pilates, sıklıkla tercih edilen pilates türleri arasında yer almaktadır. Aletli Pilates olarak da bilinen Reformer Pilateste farklı özelliklere sahip pilates aletleri kullanılır. Vücudun esnemesini sağlamak ve kas gruplarının tamamını harekete geçirmek için kullanılan pilates aletleri, yağ yakımını da kolaylaştırır.

Eryaman Aletli Pilates Salonu kapsamında Reformer Pilateste kullanılan pilates aletlerinden bazıları şu şekildedir:

  • Cadillac
  • Chair
  • Reformer
  • Foam Roller
Bu ve bunun gibi Reformer Pilateste kullanılan aletler, kalori yakımına olumlu etkilerde bulunur. Pilates aletleri çok yönlü kullanılabilen aletler olduğundan, fonksiyonel açıdan dikkat çekici olduklarını söylemek mümkündür. Reformer Pilates aletleri ile kayışları çekme, oturma, ayakta durma, ayak çubuğunu itme gibi egzersizler yapılabilir.

Mat Pilates ise mat ve pilates topu, kayış gibi minimal aletlerle yapılan bir pilates türüdür. Aletli Pilatese göre çok daha hafiftir. Bunun yanı sıra hem mental hem de fiziksel açıdan vücuda olumlu katkılarda bulunur.

Eryaman Pilates Reformer Salonu kapsamında, düzenli olarak yapılan pilates, kişiye pek çok açıdan katkıda bulunur. Bunlar ise genel hatlarıyla şu şekilde karşımıza çıkmaktadır:

  • Güçlü kemikler oluşturabilmek için vücudun yeterli direnç elde etmesini sağlar.
  • Çok daha iyi bir duruş elde edilmesine katkıda bulunur.
  • Eklemlere çok daha az yük binmesini sağlar.
  • Kan dolaşımının hızlanmasına katkı sağlar.
  • Vücudun orantılı bir şekilde şekle girmesine destek olur.
  • Stresin azalmasına ve kişinin kendisini çok daha huzurlu hissetmesine katkıda bulunur.
  • Kişinin dayanıklılığını arttırmada etkilidir.

Eryaman Personal Training

Eryaman Personel Training, kişiye özel eğitimleri içeren ve kişinin sağlıklı bir vücut yapısına ulaşmasını sağlayan eğitimlerdir. Eğitim programı öncesinde vücut analizi gerçekleştirilir. Analiz sırasında vücut ölçüleri alınır, bunun yanı sıra vücut analizi gerçekleştirilir. Ayrıca vücuttaki kas ve su oranları, bölgesel yağ dağılımı; analiz sırasında bakılan hususlardır. Vücudun analizi yapılarak hazırlanan egzersiz programı, belirli bir plan dahilinde uygulanır.

Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan egzersizler, kişilerin beklenti ve taleplerini karşılayabilecek bir niteliğe sahiptir. Sporcunun gereksinimleri belirlenip buna göre bir program oluşturulduğu için Eryaman Personel Training kişiye özeldir, denebilir. Egzersizlerin her biri, kişinin istediği vücut yapısına ulaşmasına katkıda bulunur.

Haftanın belirli günleri yapılan Personel Training, genel olarak kişiye şu açılardan katkıda bulunur:

  • Gündelik hayat içerisindeki stres azaltılır.
  • Kişinin zaman içerisinde belirli bir program dahilinde çalışmada bulunmasına katkı sağlar. Aynı zamanda disiplin kazanılmasını da mümkün kılar.
  • Eğitmen ile egzersizlerin yapılması, olası sakatlıkların önüne geçilmesini sağlar.
  • Yapılan egzersizler, enerji seviyesinin artmasına katkıda bulunur.
  • Vücut yağ oranının düşmesini sağlar.
  • Kas kütlesinin artmasını mümkün kılar.
  • Vücudun direnç kazanmasını sağlar.
  • Uykunun düzenlenmesini olanaklı hale getirir.
  • Kişinin kendisini çok daha genç hissetmesini sağlar.
  • Kas dayanıklılığını arttırır.
Program içerisinde yer alan egzersizlerden maksimum fayda alınabilmesi için egzersizlerin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kişiye özel olarak hazırlanan egzersizler, eğitmen eşliğinde yapıldığı için öğrenci, egzersizleri doğru bir şekilde uygulama şansı elde eder. Bunun yanı sıra egzersiz sırasında sakatlıkların da önüne geçildiğini belirtmek mümkündür.

Eryaman Personel Training Salonu kapsamında sunulan eğitimler ile kişi, ruhsal ve fiziksel anlamda kendisini iyi hissedecektir. Aynı zamanda olaylara çok daha sağduyulu bir şekilde yaklaşma yetisi kazanacak olan kişiler, insanlar arası iletişimlerini de doğru bir şekilde kuracaktır.

Eryaman Body Building-Vücut Geliştirme Salonu

Eryaman Body Building-Vücut Geliştirme Salonu kapsamında sunulan eğitimlerle kişi, vücudunu istediği forma sokma şansı elde etmektedir. Vücut şekillendirme amaçlı bir spor dalı olarak bilinen Body Building, daha çok ağırlık kaldırmayı merkeze alır. Bunun yanı sıra farklı egzersizlerin de dahil olduğunu söylemek mümkündür.

Temel olarak kişi, yaptığı egzersizlerle birlikte kas kütlesini arttırır. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenmeye de önem veren kişi, vücudunu istediği forma sokma şansı elde etmektedir. Vücut geliştirme sporlarının da oldukça uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirtebiliriz. Hindistan'da ortaya çıktığı düşünülen vücut geliştirme, ilk zamanlarda daha çok güç kazanmak amacıyla yapılıyor. Fakat zamanla kişinin vücudunu istediği forma sokması için yapılmaya başlanmıştır.

Eryaman Body Building-Vücut Geliştirme Salonu kapsamında gerçekleştirilen vücut geliştirme sporları, vücuda pek çok açıdan olumlu etkilerde bulunur. Vücut geliştirme sporlarının vücuda katkılarını genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Vücuttaki pek çok kas grubu aynı anda çalışır.
  • Kemikler güçlenir, bu sayede kemik erimesi gibi hastalıkların önüne geçilebilir.
  • Kişi hem denge hem de konsantrasyon kazanır.
  • Düzenli olarak vücut geliştirme sporlarını yapan bir kişi, daha iyi bir duruş elde edebilmektedir.
  • Antrenmanlardan sonra kişi, kendisini çok daha mutlu hissetmektedir.
  • Kişinin istediği fiziksel görünüme ulaşmasına katkıda bulunur.
  • Motivasyonun artmasına ve kişinin yaptığı işe çok daha rahat bir şekilde konsantre olmasına katkı sağlar.
  • Kalp ve ciğerler üzerinde olumlu etkilerde bulunur.
Belirtilen hususların her biri, vücut geliştirme sporlarının vücuda sağladığı katkıları ifade eder. Eryaman Bodybuilding Vücut Geliştirme Salonu sunulan vücut geliştirme eğitimleri ile kişi, düzenli olarak egzersiz yapma şansı elde etmektedir. Bir eğitmen eşliğinde yapıldığı için hareketler çok daha doğru ve sistemli bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra hareketler esnasında meydana gelebilecek sakatlıkların önüne de geçildiğini söylemek mümkündür.

Eryaman Bayanlara Özel Spor Merkezi

Eryaman Bayanlara Özel Spor Merkezi, kadınların çok daha rahat bir şekilde egzersiz yapabilmelerini olanaklı hale getirir. Kadınların kullanabildikleri salonlarda farklı eğitimler verilmektedir. Kadınların kalabalıktan uzak bir şekilde spor yapabilmelerini mümkün kılan spor merkezi, aynı zamanda kadınların istedikleri vücut yapısına ulaşabilmelerini de olanaklı hale getirir.

Spor, özellikle fit bir vücut yapısına ulaşmak isteyen kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Çünkü her spor dalı, vücudun çalışmasını sağlar. Bu spor dallarında çok daha etkili bir şekilde vücudun çalıştığı gözlemlenir. Birçok kasın aynı anda çalışmasını mümkün kılan spor dalları, kilo vermek isteyen kadınların sağlıklı bir şekilde kilo kaybı yaşamasını da sağlar.

Eryaman Bayanlara Özel Spor Merkezi kapsamında spor yapmak isteyen kadınlar, haftanın belirli günleri spor merkezinde istedikleri spor türlerinde egzersiz yapabilmektedir. Fitness, boks başta olmak üzere çok çeşitli spor dallarında kadınlar hem ruhsal hem de fiziksel anlamda kendilerini çok daha iyi hisseder. Bu sayede gündelik hayatın stresinden de uzaklaşır.

Sadece kadınların bulunduğu spor merkezinde spor yapacak olan kadınlar, kendilerini çok daha rahat hisseder. Çünkü spor merkezinde çok daha az sporcu olur. Bu ise egzersizlerin çok daha etkili bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Eryaman Kadınlara Özel Spor Salonu kapsamında verilen eğitimlere katılan kadınlar, yaptıkları sporun olumlu etkilerini hisseder. Bu etkiler oldukça fazla olsa da genel hatlarıyla sporun kadınlara şu açılardan katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz:

  • Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar, düzenli egzersiz yaparak kilolarından sağlıklı bir şekilde kurtulur.
  • Kadınlar ruhsal ve fiziksel anlamda kendilerini çok daha iyi hisseder.
  • Disiplinli bir şekilde çalışma yetisi kazanır.
  • Yaptığı işe odaklanma konusunda kendisini eğitir ve bu sayede her işte başarı elde eder.
  • Hastalıklara karşı çok daha dirençli olur.